Douglas Veranda

Bijna al onze veranda’s worden gemaakt van Douglas hout. Dat komt omdat Douglas hout perfecte eigenschappen heeft om een veranda van te maken. Een douglas veranda heeft de beste prijs kwaliteit verhouding!

Bekijk onze veranda’s!

Waarom een Douglas houten Veranda?

  • Meer dan 10 jaar ervaring van Uw Veranda Specialist!
  • Veel kernhout in douglashout
  • Duurzaamheidsklasse 3 (Europees Eiken 2-3)
  • Verantwoorde bosbouw
  • PEFC & FSC gekeurd Douglashout
  • Ultieme Prijs/Kwaliteit verhouding
  • Gaat lang mee!

Wat is Douglashout?

Douglas Veranda in Alkmaar Niet al het douglas hout is hetzelfde. Er is verschillend soort douglas in omloop. Een douglas veranda van Uw Veranda Specialist is gemaakt van verantwoord gekapt hout. Daarom werkt Uw Veranda Specialist met douglas hout met FSC of PEFC keurmerk.

Douglas hout komt van de Douglasspar. Een van nature Noord-Amerikaanse boom. Maar ondertussen heeft deze al de status “ingeburgerd”.  Je kan een Douglasspar goed herkennen aan de kegel. Ons hout komt uit bossen van in Noord-west Europa. Dit is erg sterk en duurzaam hout. De laatste jaren is in Duitsland, Frankrijk en diverse Oosbloklanden fors in gezet op de aanplant van de Douglasspar. De bekendheid van douglas hout neemt de laatste jaren steeds meer toe. En daarmee ook de aanplant van douglas sparren in Nederland. Staatbosbeheer zet ook steeds meer in op de aanplant van deze bomen. Zelfs onbehandeld is douglashout zeer duurzaam. Daarom ook uitermate geschikt om douglas veranda’s mee te bouwen. Het is mooier dan geïmpregneerd hout en doordat er geen chemische stoffen worden gebruikt ook veel natuurvriendelijker.

CE keur Douglas hout kan CE gekeurd worden. Veel voorkomende sterkteklasses voor douglashout zijn C18 en C22. Douglashout valt in duurzaamheidklasse 3.  Concreet houd dat in dat de houtsoort minimaal 10-15 jaar mee gaat. Vuren en Grenen vallen in duurzaamheidsklasse 5. Europees eiken valt in duurzaamheidsklasse 2 tot 3. De hoogduurzaamheidsklasse komt omdat Douglashout veel kernhout bevat. Kernhout is het sterkste deel van de boom. De kern. Spinthout ligt aan de buitenkant van het hout. Hier worden vaker planken van gemaakt. In het kernhout bevindt zich veel hars, deze hars zorgt dat schimmels die houtrot veroorzaken geen kans krijgen. Zo blijft uw douglas veranda langer in topvorm!