Douglas Veranda

Inhoud

Bijna al onze veranda’s worden gemaakt van Douglas hout. Dat komt omdat Douglas hout perfecte eigenschappen heeft om een veranda van te maken. Een douglas veranda heeft de beste prijs kwaliteit verhouding!

Wat is Douglashout?

Kegel van de douglas spar

Niet al het douglas hout is hetzelfde. Er is verschillend soort douglas in omloop. Een douglas veranda van Uw Veranda Specialist is gemaakt van verantwoord gekapt hout. Daarom werkt Uw Veranda Specialist met douglas hout met FSC of PEFC keurmerk.

Douglas hout komt van de Douglasspar. Een van nature Noord-Amerikaanse boom. Maar ondertussen heeft deze al de status “ingeburgerd”.  Je kan een Douglasspar goed herkennen aan de kegel. Ons hout komt uit bossen van in Noord-west Europa. Dit is erg sterk en duurzaam hout. De laatste jaren is in Duitsland, Frankrijk en diverse Oosbloklanden fors in gezet op de aanplant van de Douglasspar. De bekendheid van douglas hout neemt de laatste jaren steeds meer toe. En daarmee ook de aanplant van douglas sparren in Nederland. Staatbosbeheer zet ook steeds meer in op de aanplant van deze bomen. Zelfs onbehandeld is douglashout zeer duurzaam. Daarom ook uitermate geschikt om douglas veranda’s mee te bouwen. Het is mooier dan geïmpregneerd hout en doordat er geen chemische stoffen worden gebruikt ook veel natuurvriendelijker.

Bij ons is door UwVerandaSpecialist een douglas houten schuur met veranda neergezet aan de waterkant. Het eind resultaat is een super praktisch en knus stekkie geworden uitkijkend over het water. De mannen leverden top kwaliteit. Super blij mee.

Paul Uit De Goorn

Waarom een Douglas houten Veranda?

 • Veel kernhout in douglashout
 • Duurzaamheidsklasse 3 (Europees Eiken 2-3)
 • Verantwoorde bosbouw
 • PEFC & FSC gekeurd Douglashout
 • Ultieme Prijs/Kwaliteit verhouding
 • Gaat lang mee!
 • Meer dan 10 jaar ervaring van Uw Veranda Specialist!

Voorbeelden van Douglas Houten Veranda’s

Kwaliteit van Douglas Hout

CE keur Douglas hout kan CE gekeurd worden. Veel voorkomende sterkteklasses voor douglashout zijn C18 en C22. Douglashout valt in duurzaamheidklasse 3.  Concreet houd dat in dat de houtsoort minimaal 10-15 jaar mee gaat. Vuren en Grenen vallen in duurzaamheidsklasse 5. Europees eiken valt in duurzaamheidsklasse 2 tot 3. De hoogduurzaamheidsklasse komt omdat Douglashout veel kernhout bevat. Kernhout is het sterkste deel van de boom. De kern. Spinthout ligt aan de buitenkant van het hout. Hier worden vaker planken van gemaakt. In het kernhout bevindt zich veel hars, deze hars zorgt dat schimmels die houtrot veroorzaken geen kans krijgen. Zo blijft uw douglas veranda langer in topvorm!

6 reden om uw Douglas Veranda te behandelen

 1. Je kan een een volledig eigen dekkende kleur kiezen bijv. wit
 2. De vergrijzing verloopt meer egaal
 3. Je kan de vergrijzing stoppen en de natuurlijke oranje kleur behouden
 4. Door behandeling bescherm je tegen houtrot, schimmels, vocht en UV-licht
 5. Je beschermt de constructie tegen uitzetten, krimp, kromtrekken en scheuren door verdroging en vocht.
 6. De levensduur wordt verlengd met vele jaren

Welke kleur?

Bij UwVerandaSpecialist krijgen we veel vragen over de kleur van douglas hout voor uw veranda. Bij oplevering heeft het hout een diep oranje kleur. Sommigen vinden dit een mooie kleur en willen dit zo houden. Als je het hout onbehandeld laat dan zal het na verloop van tijd vergrijzen naar een diep grijze soms zelfs zilveren kleur. U kunt met dit hout dus alle kanten op. Hier onder een aantal mogelijkheden.

 • Wilt u de oranje kleur behouden dan dient de schuur behandeld te worden met bijvoorbeeld een olie op terpentine basis. Dit zal dan één keer per twee of drie jaar na behandeld moeten worden. Deze olie trekt tot diep in de vezels van het hout door. Hierdoor hoeft u het hout verder niet te impregneren.
 • U kunt ook kiezen voor een semi dekkende beits al dan niet met een toegevoegd kleurpigment dat zorgt voor een net wat ander kleur tint. Kiest u voor een douglas beits op waterbasis dan is impregneren wel nodig. Met beits moet u rekenen op één keer per zes tot acht jaar aan onderhoud.
 • Veel van onze projecten leveren wij tegenwoordig op met zwart gebeitste planken. De balken blijven dan in de natuurlijk oranje kleur of laten we vergrijzen. Het zwart beitsen van de zicht delen gebeurd in onze werkplaats.
 • Sommige projecten leveren we ook op in een compleet andere dekkende kleur. Zo hebben we bijvoorbeeld al een paar keer een compleet witte veranda met blauwe accentkleuren opgeleverd.

Overtuigd!

Bent u overtuigd dat een douglas veranda de juiste keuze is? Heeft u voorbeelden van douglas houten veranda’s voorbij zien komen? En bent u geïnteresseerd in hoe UwVerandaSpecialist uw droom waar kan maken? Vul geheel vrijblijvend het contact formulier in voor meer informatie of bel ons voor het maken van een afspraak.