Handgemaakte veranda's
voor elke tuin.

Uw nieuwe Veranda!

Uw verandaspecialist heeft jarenlange ervaring in het maken van authentieke veranda’s van superieure kwaliteit. In onze eigen werkplaats wordt de hele veranda voor u op maat gemaakt. Wij maken voor u een duurzaam en kwalitatief hoogwaardige veranda voor een scherpe prijs. Naar aanleiding van een vrijblijvende afspraak maken wij uw wensen inzichtelijk. Met onze expertise op het gebied van veranda’s kunnen wij u goed adviseren over de mogelijkheden.

Na de inventarisatie stellen wij een offerte voor u op. Deze offerte sluit geheel aan op uw wensen. Is deze offerte naar wens dan ontvangt u van ons een 3D impressie van de veranda. Op deze manier weet u precies hoe uw nieuwe veranda er uit komt te zien.

Luxe Veranda op maat !

UwVerandaSpecialist biedt een groot assortiment kwalitatieve, duurzame en betaalbare veranda’s, carports, tuinhuizen, kapschuren en terrasoverkappingen. Al onze veranda’s worden in onze eigen werkplaats gefabriceerd. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit, en daarmee de duurzaamheid waarborgen. Omdat wij de veranda zelf fabriceren is iedere gewenste maatvoering, stijl en afwerking mogelijk. U krijgt bij ons maatwerk naar wens.

Onze veranda’s worden alleen opgebouwd uit massief PEFC-gecertificeerd kwaliteitshout, dit staat voor vele jaren veranda plezier. Daarnaast wordt met PEFC-gecertificeerd hout duurzaam bosbeheer bewerkstelligt. Dat is iets dat wij als onderneming hoog in het vaandel hebben staan. De meeste veranda’s die wij bouwen zijn een douglas veranda. Douglas hout heeft een goede prijs kwaliteit verhouding en gaat jarenlang mee. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een eiken veranda, lariks veranda of een grenen veranda.

Specificaties

 • Fundatie middels grondankers
 • Nastelbare voetplaat
 • Massieve Douglas staanders 150 x 150 mm
 • Massieve Douglas randbalk 150 x 150 mm
 • Massieve Douglas schoren 150 x 150 mm
 • Massieve Douglas balklaag 70 x 150 mm
 • Hardhouten kimbalk als onderzijde afwerking van de wanden
 • Douglas regels 50 x 70 mm als ribwerk voor de wanden
 • Douglas Zweeds rabat voor één achterwand en één zijwand
 • Douglas vellingdelen als dakhout
 • Dakisolatie 30 mm
 • Douglas boeidelen
 • Duurzaam EPDM dakbedekking
 • Zinken kraaltrim
 • Hemelwaterafvoer zink

Opties

Iedereen heeft persoonlijke wensen voor zijn veranda daarom is praktisch alles mogelijk.

Hieronder treft u een aantal veelvoorkomende opties.

 • Wanden uitgevoerd met Douglas Zweeds rabat
 • Wanden uitgevoerd met thermisch verduurzaamde gevelbekleding
 • Wanden voorzien van raamkozijnen
 • Wanden voorzien van steellook kozijnen
 • Wanden voorzien van gietijzeren stalramen
 • Borstwering uitgevoerd in Douglas Zweeds rabat
 • Boeidelen uitgevoerd in water bestendig gegrond multiplex
 • Boeidelen uitgevoerd in Douglas of Red Cedar
 • Hemelwaterafvoer in koper
 • Lichtstraat voor extra daglichttoetreding
 • RVS rookgaskanaal voor uw kachel of barbecue
 • Douglas of hardhouten vlonder onder de veranda
 • Elektrische installatie
  • Led spots in het overstek
  • Stopcontacten
  • Spots op de wanden
  • Heaters
  • Basis verlichting
 • Glasschuifsystemem om nog langer te kunnen genieten van uw veranda

Staan uw wensen hierboven niet beschreven? Wij informeren u graag verder, neemt u vrijblijvend contact met ons op.

 

Opties in beeld

Bekijk recente projecten

Wat zijn de kosten?

kosten

vanaf €8.950,-

Voor de veelvoorkomende maatvoeringen treft u hieronder de prijzen van de Douglas Veranda met achterwand en zijwand incl. montage*:

3 x 4 m1 voor een totaal bedrag van € 8.950,-
3 x 4.5 m1 voor een totaal bedrag van € 9.500,-
3 x 5 m1 voor een totaal bedrag van € 10.750,-
3 x 5.5 m1 voor een totaal bedrag van € 11.250,-

* veranda prijs is een indicatie en kan per situatie afwijken

Wellicht bent u geïnteresseerd

Houten Hottub

Een houten hottub is een heerlijke luxe. Een wellnes waarvan u samen met vrienden of familie van kan genieten. De... Bekijk Artikel

Hoe wij te werk gaan

Onze werkwijze

Alvorens wij een offerte voor u opmaken horen wij graag wat uw wensen zijn. Aan de hand van uw wensen en onze expertise op het gebied van veranda's en overkappingen komen we tot een plan naar uw wensen. Op basis van dit plan wordt voor u een vrijblijvende offerte en bouwtekening opgesteld. Op deze manier kunt u goed bekijken of het geheel naar wens is, U koopt een veranda immers niet voor 10 jaar.

Stijlen veranda’s

In het portfolio en onder het kopje inspiratie kan u zien dat wij verschillende stijlen veranda hebben gebouwd. Door gebruik te maken van verschillende verbindingen, hout soorten, materialen, kleuren en afwerkingstechnieken kunnen we een unieke veranda stijl creëren. De één heeft een heel strakke en moderne tuin en wil daar een bijpassende veranda bij. De ander heeft een Engelse tuin en wil een meer landelijke uitstraling van de veranda. We hebben veranda’s in western en country stijl gebouwd. Houten veranda’s gecombineerd met glas, cortonstaal en steen is ook een mogelijkheid.

Oplevering

Uw veranda project kan nog verder uitgebreid worden met een houten buitenkeuken in dezelfde stijl als de veranda. De buitenkeuken word geheel op maat bij, naast of in uw geplaatst. U kiest zelf de verschillende onderdelen die in de buitenkeuken geplaatst moeten worden. Interessant kijk dan eens verder op deze pagina: houten buitenkeuken.

Meer van het ontspannen dan van het koken? (al kan dat ook heel ontspannen zijn) Dan kiest u voor prachtige hottub in uw tuin. Een echte eyecatcher die veel jaloerse blikken op zal leveren. Zo’n item maakt uw veranda helemaal af! De hottub zelf is van een genormeerd merk en de ombouw word in dezelfde op bijpassende stijl opgebouwd.

5 redenen om te kiezen voor Uw Veranda Specialist

 1. 100% duurzaam
 2. Beste prijs kwaliteit verhouding
 3. Betrouwbaar
 4. 10 jaar Garantie
 5. FSC gekeurd hout

Waarom uw veranda specialist?

bouwtekening
100% maatwerk
prijsbeker
Massief kwaliteitshout
hartje
klanttevredenheid
document met vinkje
10 jaar garantie
recycle teken - 2 pijlen in ene rondje
100% duurzaam

Waarom uw veranda specialist?

bouwtekening
100% maatwerk
prijsbeker
Massief kwaliteitshout
hartje
klanttevredenheid
document met vinkje
10 jaar garantie
recycle teken - 2 pijlen in ene rondje
100% duurzaam


Uw Tuin

U wilt ook het hele jaar door genieten van uw tuin. Dat is onze missie. De verschillende overkappingen die wij bouwen voorzien geheel in uw wens. Het is niet voor niets dat wij zo’n excellente score bij Klantenvertellen.nl ontvangen. De klanten die hun overkapping bij ons hebben laten bouwen zijn uitermate tevreden over ons communicatie en beloftes. Wij gaan niet eerder bij u weg dan dat u helemaal tevreden bent.

 

Meer lezen over Veranda’s?

Nieuwsgierig hoe wij een veranda project aanpakken? kijk ook eens op deze pagina “onze werkwijze

De aanschaf van een veranda is geen sinecure. Het is verstandig om u goed te laten informeren over de mogelijkheden en geen appels met peren te vergelijken! wilt u daar meer over weten? Lees dan de pagina “veranda kopen”  u komt dan goed beslagen ten ijs in de oriëntatie fase van uw aankoopproces.

Wat is beter een serre, een aluminium veranda, stalen veranda, kunststof veranda of een  houten veranda. In dit artikel leggen wij de verschillende mogelijkheden aan u voor: “houten veranda

Heb ik een vergunning nodig voor een veranda?

Nee, meestal niet. Uiteraard wel onder bepaalde voorwaarden. Als u dit zelf wilt uitzoeken kan dat op  www.omgevingsloket.nl maar vraag het ook altijd na bij uw gemeente bij de afdeling bouwen en wonen. Als u met ons in zee gaat zorgen wij voor de volledige afhandeling van het uitzoeken tot en met de aanvraag van de vergunning mocht dit toch nodig blijken te zijn.

Wat kost een veranda per m2

De vierkante meter prijs een basis veranda ligt ongeveer tussen de €475 en €525 als u de eerder opgegeven prijs van €6750,- voor 13,5m² gebruikt. Dat is geen getal waar u blindelings op kan varen. We gaan er dan van uit dat de bouwlocatie bouwklaar is. De totale kosten kunnen stijgen door extra werk dat u zelf van tevoren nog moet uitvoeren. Verder is prijs ook afhankelijk van eventuele opties en extra’s waarmee u de terrasoverkapping, veranda op kapschuur wil laten uitvoeren. In een heel heel luxe uitvoering kan de vierkante meter prijs zelfs wel het dubbele zijn.

Wat is een veranda?

Een veranda is in de basis vaak een houten aanbouw aan het huis met een overkapping en een houten vloer. Uiteraard zijn hier vele variaties op mogelijk.

Hoe lang duurt het bouwen van een veranda?

Voor de eenvoudige standaard modellen veranda’s, overkappingen en tuinhuizen hebben we een richtlijn. Maar let op! De opbouwtijd is niet hetzelfde als de doorlooptijd van een project. De opbouwtijd gaat echt over de tijd dat we bij u in de tuin aan het werk zijn! De tijd die verstrijkt van het moment dat wij de offerte getekend retour ontvangen tot het moment dat u daadwerkelijk kan genieten van uw veranda of overkapping neemt heel wat meer tijd in beslag.
Een standaard model veranda die los in de tuin staat met een afmeting van 3 bij 4 meter wordt gerealiseerd in ongeveer 3 dagen.
Een vrijstaande kapschuur met een berging 3 bij 6 meter wordt in ongeveer 5 dagen opgebouwd.
De aanvangsdatum is afhankelijk van de drukte. Informeert u gerust bij ons wanneer we bij u kunnen beginnen met bouwen!
TIP: In het voorjaar ontvangen we de meeste aanvragen. Als u hetzelfde seizoen al wilt genieten dan vraagt u zo vroeg mogelijk een offerte aan. November tot februari geven de meeste kans op een vroege aanvangsdatum.

Welke vloer in een veranda?

Er zijn verschillende afwegingen te maken voor de juiste vloer in een veranda. Lees alles over de juiste vloer in ons blog artikel.

Heeft een veranda een fundering nodig?

Ja, een veranda heeft altijd een fundering nodig. Over het algemeen kunnen we met ons standaard ankersysteem uit de voeten. Dit systeem staat garant voor een stevig fundament en is bestand tegen elke vorm van verzakking. Bij grotere projecten zoals, een groot tuinhuis, en een veenachtige grondsoort is soms extra fundering vereist. Wij zullen dit per project beoordelen.

Kan ik op elke bodemsoort een veranda laten bouwen?

Uiteraard! We hebben verschillende fundatie systemen. Ons standaard ankersysteem is bijna altijd toereikend voor een stevige veranda of kapschuur. Die zijn bestand tegen verzakkingen en andere bodeminvloeden. Heiwerk met betonfundering gebruiken we met name bij gebieden met veen want dat klinkt in. De kans op een verzakking is dan veel groter. Maar geen zorgen, heien klinkt erger dan het is. De heimachine is heel klein en kan zelfs door uw huis heengereden worden als dat moet (al ik kan me voorstellen dat u dat liever niet heeft.) En als dat geen optie is takelen we de heimachine overal naar toe waar u maar wilt. Dus heiwerk is in principe nergens een probleem

Wat kost een veranda?

Een standaard model veranda van 3×4,5m kost inclusief montage ca €7225,- Daar zijn geen extra opties in meegenomen. Wilt u weten wat de extra opties van de veranda zijn kijk dan ook eens hier: optie veranda

Kom in contact met ons

Wij bellen u graag

Vul uw naam en telefoonnummer in en ontvang binnen 24 uur reactie.

 • Let op, ons werkgebied is ca. 50km rondom Obdam (zie kaartje hiernaast).
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact
op: (0226) 753 255

adres werkplaats & showroom

Braken 37
1713 GC Obdam

U bent van maandag t/m zaterdag welkom in onze showroom en verandatuin op Braken 37 in Obdam. Wilt u een adviesgesprek maak dan vooraf een afspraak op 0226-753255. Tip: vergeet niet een paar foto’s mee te nemen van uw
Ons werkgebied