Houten Veranda

U bent op zoek naar een houten veranda. Hout is een product dat leeft. In tegenstelling tot aluminium, staal en kunststof is hout een veel natuurlijker product. Dat is de reden dat veel mensen voor een houten veranda kiezen. Het past veel beter bij de natuurlijke omgeving van de tuin. Er zijn verschillende overwegingen bij de keuze voor het materiaal.

Bekijk onze Veranda’s

  • Prijs
  • Onderhoud
  • Milieubelasting
  • Uitstraling
  • Duurzaamheid

Uw veranda specialist bouwt unieke houten veranda’s op maat

Prijs kwaliteit verhouding veranda

De verschillende soorten materialen scoren verschillend op de aangegeven onderdelen. De meeste mensen kiezen voor een houten veranda omdat dit de beste prijs kwaliteit verhouding heeft. Ook een houten veranda gaat jaren lang mee. Door een unieke behandeling zijn alle houten delen jaren lang bestand tegen houtrot, boktor houtworm en schimmel. Een kunststof of aluminium veranda heeft natuurlijk ook voordelen. Als je de veranda in een specifieke kleur zou willen dan is een kunststof of aluminium veranda een iets duurzamere keuze. Deze hoeven niet telkens weer geschilderd te worden. Maar zoals gezegd als je een houten veranda goed onderhoud en schoonmaakt kan deze ook jarenlang mee gaan. Wat betreft duurzaamheid overtreft een houten veranda de kunststof en aluminium veranda ruimschoots. Hout is een natuurlijk product dat gevormd is door CO2 uit de lucht op te nemen en om te zetten in een vaste stof: hout!

Zo werken wij

Uw houten veranda bouw wij op maat, geheel aangepast aan uw situatie. U kunt kiezen uit verschillende hout soorten, modellen en stijlen. De terrasoverkapping wordt geheel in onze eigen werkplaats geproduceerd en als een bouwpakket bij u thuis afgeleverd. Daar zal een professioneel team van verandabouwers de veranda opbouwen. Door onze unieke tevredenheidsgarantie kan u erop van aan dat wij pas weer vertrekken wanneer u helemaal tevreden bent.

Duurzaam

Een houten veranda is duurzamer dan welk ander product dan ook. De productie van aluminium kost ruim 100x meer water en is afhankelijk van een enorme hoeveelheid elektriciteit. Kunststof is afhankelijk van aardolie en is daarmee ook een slechte optie. Een houten veranda is een heel duurzame optie. Voor de (gecertificeerde) productie bossen waar Uw Veranda Specialist haar hout van betrekt hoeft geen regenwoud gekapt te worden. Puur Europees Gecertificeerd Kwaliteitshout maakt dat een houten veranda de beste optie is.

Houtsoorten

Niet alle houtsoorten zijn geschikt om een veranda van te bouwen. De meest gebruikte hout soorten zijn:

De keuze voor de verschillende houtsoorten hangt af van de sfeer die u wilt uitstralen. Een Douglas houten veranda heeft de beste prijs kwaliteit verhouding. Daarnaast kan je beter een goede douglas houten veranda laten bouwen dan een houten veranda van slecht eiken. Op de verschillende pagina’s over de hout soorten leest u meer over de verschillen van de verschillende houtsoorten.

Andere overkappingen

Behalve veranda’s bouwen wij ook een tuinhuis met overkapping, een tuinkamer of buitenverblijf van hout. Deze zijn volledig gesloten en kunnen uiterst luxueus worden uitgevoerd. In ons portfolio en op de veranda inspiratie pagina staan uitermate boeiende voorbeelden.