Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen


Of u vergunningsplichtig bent hangt af van de gemeente waar u woont. Maar ook het formaat van de veranda en andere zaken spelen daarbij een rol. Op Rijksoverheid » vindt u alvast wat informatie over dit onderwerp.

De ligging van de kavel zelf is één van de bepalende factoren. In principe is een achtererf over het algemeen vergunningsvrij. Daarbij geld wel een maximale oppervlakte en een maximale hoogte. Een zijerf gebied is over het algemeen wel vergunningsplichtig.

De regels en de uitzonderingen erop zijn voor sommige modellen veranda’s heel eenvoudig te bepalen. Bij wat exclusievere maatwerk projecten en op afwijkende locaties.

(Een vergunning om te bouwen heet in de volksmond vaak nog een bouwvergunning maar heet sinds enkele jaren officieel een omgevingsvergunning.)

Uw Verandaspecialist verzorgt de aanvraag van de omgevingsvergunning voor veranda of overkapping. Uw Verandaspecialist zorgt ook voor de bouwaanvraagtekeningen. En handelt hele vergunningstraject voor u af. Alleen de kosten voor de leges vallen buiten de offerte en zijn voor uw eigen rekening.

Omdat we van tevoren niet weten welke kosten er met de vergunningsaanvraag voor uw overkapping of tuinkamer zijn gemoeid vallen deze kosten buiten de offerte en komen voor uw eigen rekening. Over het algemeen stuurt de gemeente u de factuur voor de leges.

Uw Verandaspecialist levert veel maatwerk projecten op aan particulieren en bedrijven. Dat is de reden dat niet elk project even lang duurt. Voor de eenvoudige standaard modellen veranda’s, overkappingen en tuinhuizen hebben we wel een richtlijn. Maar let op! De opbouwtijd is niet hetzelfde als de doorlooptijd van een project. De opbouwtijd gaat echt over de tijd dat we bij u in de tuin aan het werk zijn! De tijd die verstrijkt van het moment dat wij de offerte getekend retour ontvangen tot het moment dat u daadwerkelijk kan genieten van uw veranda of overkapping neemt heel wat meer tijd in beslag.

 • Een standaard model veranda die los in de tuin staat met een afmeting van 3 bij 4 meter wordt gerealiseerd in ongeveer 3 dagen.
 • Een vrijstaande kapschuur met een berging 3 bij 6 meter wordt in ongeveer 5 dagen opgebouwd.

De aanvangsdatum is afhankelijk van de drukte. Informeert u gerust bij ons wanneer we bij u kunnen beginnen met bouwen!

TIP: In het voorjaar ontvangen we de meeste aanvragen. Als u hetzelfde seizoen al wilt genieten dan vraagt u zo vroeg mogelijk een offerte aan. November tot februari geven de meeste kans op een vroege aanvangsdatum.

Over het algemeen kunnen we met ons standaard ankersysteem uit de voeten. Dit systeem staat garant voor een stevig fundament en is bestand tegen elke vorm van verzakking. Bij grotere projecten zoals, een groot tuinhuis, en een veenachtige grondsoort is soms extra fundering vereist. Wij zullen dit per project beoordelen.

Uiteraard! We hebben verschillende fundatie systemen. Ons standaard ankersysteem is bijna altijd toereikend voor een stevige veranda of kapschuur. Die zijn bestand tegen verzakkingen en andere bodeminvloeden. Heiwerk met betonfundering gebruiken we met name bij gebieden met veen want dat klinkt in. De kans op een verzakking is dan veel groter. Maar geen zorgen, heien klinkt erger dan het is. De heimachine is heel klein en kan zelfs door uw huis heengereden worden als dat moet (al ik kan me voorstellen dat u dat liever niet heeft.) En als dat geen optie is takelen we de heimachine overal naar toe waar u maar wilt. Dus heiwerk is in principe nergens een probleem

Een standaard model veranda van 3×4,5m kost inclusief montage ca €7225,- Daar zijn geen extra opties in meegenomen. Wilt u weten wat de extra opties van de veranda zijn kijk dan ook eens hier: optie veranda.

Een standaard overkapping van 3×6 meter met achterwand en tuinhuis incl. montage kost ca €8775,- Daar zijn geen extra opties in meegenomen. Wilt u weten wat de extra opties van de veranda zijn kijk dan ook eens hier: optie overkapping.

Bij projecten tot €15.000,- doet u geen aanbetaling pas bij oplevering en bij 100% klanttevredenheid voldoet u het totale bedrag. Bij projecten met een hogere waarde betaalt u in van tevoren in overleg afgesproken termijnen.

Pas als u 100% tevreden bent! Dat is onze unieke 100% tevredenheidsgarantie!

Uw Verandaspecialist is gevestigd in Obdam. Hier zijn we begonnen met ons bedrijf en staat nog altijd onze werkplaats gevestigd. In deze werkplaats bereiden we al het werk voor. Hier worden de de offertes opgesteld, bouwtekeningen ontworpen en de onderdelen op maat gezaagd.

Uw Verandaspecialist is opgericht in 2010 en bestaat in 2020 10 jaar. Sindsdien bouwen we fulltime overkappingen, veranda’s kapschuren, tuinhuizen en tuinkamers. Dit doen we met 15 vaklui in vaste dienst en nog een heel aantal ondersteunde mensen die de zaak een warm hart toedragen!

Onder een veranda wordt geleefd, daarnaast staat deze bloot aan weersinvloeden. Daardoor ontstaat er vocht onder de kap van de veranda. Dit vocht wil via alle mogelijke wegen de overkapping uit, ook via het dak. Wanneer er geen dakisolatie wordt toegepast hoopt het vocht zich op tussen het dakhout en EPDM dakbedekking. Dit kan gevolgen hebben voor de levensduur van de dakbedekking. Uw Veranda Specialist wil zijn klanten gegarandeerd 10 jaar, en uiteraard nog vele jaren langer, een goed dak bieden. Naast de vochtkwestie heeft deze dakisolatie als bijkomend voordeel dat er minder warmtedoorslag is. Bij lange warme perioden kunt u dus nog langer behaaglijk onder uw overkapping genieten.

Standaard kiezen wij voor een EPDM dakbedekking. Dit materiaal is erg sterk, verwerkt makkelijk waardoor wij minstens 10 jaar garantie kunnen geven op de waterdichtheid van uw veranda. Maar in overleg kunt u ook kiezen voor een bitumen dak. Dit zijn de beste materialen voor platte daken. Al is het tegenwoordig ook heel trendy en natuurlijk om te kiezen voor een groen dak. U kunt kiezen voor een gewoon sedum dak maar deze worden ook steeds vaker uitgevoerd met een speciale bloemen mix waardoor u in de zomer kunt genieten van een geurig en vrolijk dak dat ook nog eens heel goed is voor de insecten en vlinders. Voor een kapschuur kunt u ook kiezen voor dakpannen, shingles, leisteen of riet. Ook tuinhuisjes, tuinkamers en buitenverblijven kunnen zo worden uitgevoerd.

U ontvangt 10 jaar garantie op de waterdichtheid van de overkapping en 2 jaar volledige garantie op de constructie. In de eerste 2 jaar zullen eventuele kleine gebreken aan het licht komen. Een scheur in aan plank of een latje dat krom trekt. Maar wees gerust: na 2 jaar hebben we nog nooit terug hoeven komen om garantie te verlenen. En grote gebreken? Die hebben we nog niet gehad! Dat is onze 100% tevredenheidsgarantie!

 1. Nadat u met ons via de website of telefonisch contact hebt opgenomen beginnen we met een oriënterend gesprek.
 2. Dat oriënterend gesprek is geheel vrijblijvend en vindt meestal bij u thuis plaats. Het kan ook zijn dat u bij ons op bezoek bent in de veranda showroom, dan kunnen we daar al het één en ander doornemen.
 3. De complete en uitgebreide offerte gebaseerd op de besproken onderdelen geeft de opmaat voor de start van het project.
 4. Bij akkoord wordt het project ingepland en een montage week afgegeven.
 5. Mocht er een vergunning nodig zijn dan starten we het tekenwerk zo snel mogelijk op. Deze tekeningen zijn nodig voor de omgevingsvergunning
 6. In de voorafgaande periode worden de bouwtekeningen getekend en met u gecommuniceerd.
 7. Na akkoord van de bouwtekeningen worden de onderdelen in onze werkplaats geproduceerd
 8. De uitvoering vindt plaats op het afgesproken moment en in de overeengekomen week.
 9. Na oplevering vetrekken wij niet eerder dan dat u 100% tevreden bent

De vierkante meter prijs een basis veranda ligt ongeveer tussen de €475 en €525 als u de eerder opgegeven prijs van €6750,- voor 13,5m² gebruikt. Dat is geen getal waar u blindelings op kan varen. We gaan er dan van uit dat de bouwlocatie bouwklaar is. De totale kosten kunnen stijgen door extra werk dat u zelf van tevoren nog moet uitvoeren. Verder is prijs ook afhankelijk van eventuele opties en extra’s waarmee u de terrasoverkapping, veranda op kapschuur wil laten uitvoeren. In een heel heel luxe uitvoering kan de vierkante meter prijs zelfs wel het dubbele zijn.
Heeft u een eigen vraag?

Heeft u ook een vraag voor deze pagina? Stuur deze in en wellicht plaatsen we uw vraag ook op deze pagina. We zullen het antwoord u ook persoonlijk sturen via de e-mail.