Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen


Of u vergunningsplichtig bent hangt af van de gemeente waar u woont. Maar ook het formaat van de veranda en andere zaken spelen daarbij een rol. Op Rijksoverheid » vindt u alvast wat informatie over dit onderwerp.

De ligging van de kavel zelf is één van de bepalende factoren. In principe is een achtererf over het algemeen vergunningsvrij. Daarbij geldt wel een maximale oppervlakte en een maximale hoogte. Een zijerf gebied is over het algemeen wel vergunningsplichtig.

De regels en de uitzonderingen erop zijn voor sommige modellen veranda’s heel eenvoudig te bepalen. Bij wat exclusievere maatwerk projecten en op afwijkende locaties.

(Een vergunning om te bouwen heet in de volksmond vaak nog een bouwvergunning maar heet sinds enkele jaren officieel een omgevingsvergunning.)

Uw Verandaspecialist verzorgt de aanvraag van de omgevingsvergunning voor veranda of overkapping. Uw Verandaspecialist zorgt ook voor de bouwaanvraagtekeningen én handelt het hele vergunningstraject voor u af. Alleen de kosten voor de leges vallen buiten de offerte en zijn voor uw eigen rekening.

Omdat we van tevoren niet weten welke kosten er met de vergunningsaanvraag voor uw overkapping of tuinkamer zijn gemoeid vallen deze kosten buiten de offerte en komen voor uw eigen rekening. Over het algemeen stuurt de gemeente u de factuur voor de leges.

Een standaard overkapping van 3×6 meter met achterwand en tuinhuis incl. montage kost ca € 11.750,- Daar zijn geen extra opties in meegenomen. Wilt u weten wat de extra opties van de veranda zijn kijk dan ook eens hier: optie overkapping.

Betaling van uw overkapping vindt plaats in twee termijnen:

  • 1e termijn: 25% na akkoord tekenwerk (start inkoop)
  • 2e termijn: 75% na oplevering

Pas als u 100% tevreden bent! Dat is onze unieke 100% tevredenheidsgarantie!

Uw Veranda Specialist is gevestigd in Obdam. Hier zijn we begonnen met ons bedrijf en staat nog altijd onze werkplaats gevestigd. In deze werkplaats bereiden we al het werk voor. Hier worden de offertes opgesteld, bouwtekeningen ontworpen en de onderdelen op maat gezaagd.

Uw Veranda Specialist is opgericht in 2010. Sindsdien bouwen we fulltime overkappingen, veranda’s kapschuren, tuinhuizen en tuinkamers. Dit doen we met een team van enthousiaste vaklieden in vaste dienst en nog een heel aantal ondersteunde mensen die de zaak een warm hart toedragen! In 2020 is het bedrijf uitgebreid met UwTuinkantoorSpecialist.

Onder een veranda wordt geleefd, daarnaast staat deze bloot aan weersinvloeden. Daardoor ontstaat er vocht onder de kap van de veranda. Dit vocht wil via alle mogelijke wegen de overkapping uit, ook via het dak. Wanneer er geen dakisolatie wordt toegepast hoopt het vocht zich op tussen het dakhout en EPDM dakbedekking. Dit kan gevolgen hebben voor de levensduur van de dakbedekking. Uw Veranda Specialist wil zijn klanten gegarandeerd 10 jaar, en uiteraard nog vele jaren langer, een goed dak bieden. Naast de vochtkwestie heeft deze dakisolatie als bijkomend voordeel dat er minder warmtedoorslag is. Bij lange warme perioden kunt u dus nog langer behaaglijk onder uw overkapping genieten.

Standaard kiezen wij voor een EPDM dakbedekking. Dit materiaal is erg sterk, verwerkt makkelijk waardoor wij minstens 10 jaar garantie kunnen geven op de waterdichtheid van uw veranda. Maar in overleg kunt u ook kiezen voor een bitumen dak. Dit zijn de beste materialen voor platte daken. Al is het tegenwoordig ook heel trendy en natuurlijk om te kiezen voor een groen dak. U kunt kiezen voor een gewoon sedum dak maar deze worden ook steeds vaker uitgevoerd met een speciale bloemen mix waardoor u in de zomer kunt genieten van een geurig en vrolijk dak dat ook nog eens heel goed is voor de insecten en vlinders. Voor een kapschuur kunt u ook kiezen voor dakpannen, shingles, leisteen of riet. Ook tuinhuisjes, tuinkamers en buitenverblijven kunnen zo worden uitgevoerd.

U ontvangt 10 jaar garantie op de waterdichtheid van de overkapping en 2 jaar volledige garantie op de constructie. In de eerste 2 jaar zullen eventuele kleine gebreken aan het licht komen. Een scheur in een plank of een latje dat krom trekt. Maar wees gerust: na 2 jaar hebben we nog nooit terug hoeven komen om garantie te verlenen. En grote gebreken? Die hebben we nog niet gehad! Dat is onze 100% tevredenheidsgarantie!

STAP 1:
Op afspraak bent u van harte welkom in onze showroom met verandatuin waar wij uitgebreid uw wensen inventariseren en u van ons advies krijgt over de mogelijkheden die er zijn. Denk aan de positie in uw tuin, afmetingen, wel of geen vergunning nodig, het materiaalgebruik, etc.

STAP 2:
Naar aanleiding van dit gesprek vertalen wij uw wensen in een planbeschrijving waar wij een materiaaloverzicht, foto’s, impressie en een offerte aan toevoegen. Na akkoord maken wij de opdrachtbevestiging gereed, waarna wij altijd nog bij u op locatie langskomen en alles inmeten. Vervolgens gaan wij aan de slag met de bouwtekening. U krijgt hiermee een goed beeld van uw toekomstige veranda.

STAP 3:
De prefabricage gebeurt in onze eigen werkplaats onder optimale omstandigheden. Hiermee verkorten wij de bouwtijd en ondervindt u minder hinder van onze werkzaamheden bij u in de tuin.

STAP 4:
Na de prefabricage komen wij de veranda plaatsen. De planning overleggen we met u. Ook kunnen wij de juiste werkvolgorde ten opzichte van andere werkzaamheden in de tuin bepalen.

STAP 5:
Samen met u leveren wij het project op. Wij sluiten de klus pas af wanneer u tevreden bent.
Heeft u een eigen vraag?

Heeft u ook een vraag voor deze pagina? Stuur deze in en wellicht plaatsen we uw vraag ook op deze pagina. We zullen het antwoord u ook persoonlijk sturen via de e-mail.