3 populaire woonstijlen om uw veranda in te richten

Heeft u geen idee of inspiratie hoe u uw veranda moet inrichten? Wij helpen
u! In dit artikel vertellen wij over 3 verschillende soorten woonstijlen die u
kunnen helpen met inspireren.

Een veranda in Bohemian style

De bohemian woonstijl

bohemian woonstyle voor uw veranda
Bohemian woonstijl rustig

Waar de bohemian woonstijl om draait, is een kleurrijke aankleding met een witte ondertoon. Denk hier aan bij kleurrijke kussens, Perzische tapijten, rotan manden en vaak ook veel planten. De aankleding is een belangrijk onderdeel van de bohemian woonstijl. Kussens met franjes en wand tapijten passen dus perfect bij deze woonstijl. Maar ook rotan en riet is iets wat je vaak terug ziet in de bohemian woonstijl.

bohemian woonstijl voor uw veranda
Bohemian woonstijl uitgesproken

Het komt vaak voor in de vorm van manden, stoelen en banken. Het is ook leuk om je manden te gebruiken als plantenbakken voor je planten. Je hebt verschillende soorten kanten die je kan op gaan met deze woonstijl; je kan het rustig houden door aardtonen, veel planten en kleine sfeer lampen te gebruiken. Maar dit hoeft natuurlijk niet altijd. Waar de een van rustige kleuren houdt kan de ander van felle en drukke kleuren houden; fel groen, oranje en paars etc. Ook word er bij de meer uitgesproken kant van de bohemian woonstijl vaak nep planten bij gebruikt want die hebben vaak een fellere kleur. De bohemian stijl is vooral leuk als je een tuin hebt met veel natuurlijke producten want dan Bohemian woonstijl past je bohemian veranda mooi in je tuin. uitgesproken.

Een veranda in Country stijl

country woonstijl

Bij een country woonstijl moet vooral denken aan veel hout, vintage artikelen, en leer. Er zijn drie verschillende country woonstijlen namelijk de:

French country

france country style voor uw veranda
French country style

Bij de basis van French country zie je vaak dikke houten balken, stenen vloeren en gepleisterde muren. Je ziet grote verschillen tussen kleuren, printjes en texturen. Meubels die gebruikt worden zien er vaak rijk en versierd uit; kroonluchters, goud geverfde schilderijlijsten die versierd zijn en uitgekerfde houten meubels. Om je veranda helemaal af te maken kun je gebruik maken van; hanen, olijftakken, lavendel, kevers en zonnebloemen. De French country woonstijl past perfect bij jou als je opzoek bent naar een rustige en lichte omgeving.

Amerikaanse country

amerikaanse country woonstijl veranda
American country style

De basis van de Amerikaanse country woonstijl is wanden met afgewerkte planken, zware houten balken, meer hout dan bij de French country woonstijl maar ook weer stenen vloeren. Het gevoel wat je krijgt van deze woonstijl is rustiek, warm, nostalgisch en simpel. Deze woonstijl past bij jou als je er van houdt om ’s avonds gezellig op de bank te zitten buiten in je veranda met een kopje thee.

Engelse country

engelse country woonstijl voor uw veranda
English country style

Je kunt beginnen met een onopvallend behang, vloeren van hout met tapijten erop, wand planken met foto’s en boeken erop. Meubels zijn vaak gemaakt van donkerder houd zoals mahonie en eik gecombineerd met koperen handgrepen en scharnieren. Kussens zijn vaak gemaakt van verschillende soorten patronen lapjes stof en zijn verfijnd afgewerkt. Je ziet meestal gordijnen van fijn kant. Geel, zacht groen en roze zie je dikwijls terug in deze woonstijl net zoals bloemen in de accessoires. Als je houdt van lezen op een gezellige sfeervolle plek dan past Engelse country bij jou en je veranda.

Een veranda in Industriële style

de industriële woonstijl

industriële woonstijl voor uw veranda
Industriële style

De industriële woonstijl is gebaseerd op fabrieksgebouwen dit kan je terug zien aan de bakstenen muren, grijze tinten en de stalen meubels. Een kenmerk van de industriële woonstijl is een uniek combinatie van
materialen en kleuren die bij deze stijl passen; beton, steigerbuizen en metaal. Je ziet veel houten meubels met zwarte stalen poten en fabriekslampen en leren banken. De kleuren die het meest worden gebruikt zijn zwart, bruin en grijs. Vloerbedekkingen zijn stoer en daarvoor kan je hout en steen gebruiken. Openslaande zwarte stalen deuren zouden ook perfect bij de veranda en bij de woonstijl passen. Deze woonstijl zal waarschijnlijk bij jou en je veranda passen als je een betonnen bevloering
in je tuin hebt liggen met zwarte lampen.